Hurtig levering |Fri fragt ved køb over 750kr |Eksklusive smagsoplevelser

Anmeldelser

 

19.10.2015
Har idag modtaget denne dejlige hilsen fra en glad kunde.

Kære Stig! I skrivende stund, sidder jeg endnu med et lille glas af den aldeles fremragende rødvin; Artorius fra Toscana. Det er en vin man helt og aldeles kan blive forfalden til og ikke mere skele til andre - vinen dufter fantastisk og er let frugtagtig med smagen af sorte kirsebær - flot farve og god eftersmag og så passer den sublimt til Risotto. Fruens bedømmelse er præcis den samme og vi siger begge tak for en god oplevelse på en tirsdag.

22.09.2015

Så har vi igen deltaget i en smagstest denne gang med vine fra Østeuropa hvor vi har fået følgende kommentarer med fra www.flaskehalsen.nu.på 4 af vores BulgarskeTodoroff vine. Tryk på link herunder.
Todoroff Teres Merlot 2011
Todoroff Gallery Mavrud 2013
Todoroff Teres Cabernet Sauvignon 2013
Todoroff Gallery Muscat 2013


22.06.2015
Sommelier anmeldelse af vores nye vinhus Fattorie Dei Dolfi.
Dear Giovanni,
Thank you for your response. I had the privilege of tasting your wines at an MMI masterclass held at a restaurant in Dubai, a few sommeliers of the area attended. 
Your wines were amazingly beautiful and each with such great personality, I could drink them only everyday for my life. The elegance finesse and perfect flavour intensity of the all three wines were just amazing. 
I really hope to visit again.
Wish to see you soon at Qbara in dubai one day where I work.

Best regards and have a lovely vintage,
Juan


Kundeanmeldelse 25.01.2015.

Vinsmagning af østeuropæisk vin.
Aller først tak for den service Eventyrvin ydede i forbindelse med en vinsmagning.

Vi skulle smage på 9 forskellige vine (4 hvide og 5 røde) fra bl.a.  Moldavien, Rumænien, Bulgarien og en enkelt fra Ungarn, som jeg dog mener er et centraleuropæisk land
Til denne vinsmagning havde vi fra Eventyrvin valgt 1 hvid ( Todoroff Boutique Rainbow Green) og 3 røde ( Todoroff Teres Mavrud, Teres Merlot og Teres Cabernet Sauvignon)
Todoroff Boutique Rainbow Green syntes vi ikke rigtig levede op til beskrivelsen. Dette var nok vores egen fejl, da dens serveringstemperatur nok var lidt for høj (ca. 18 grader, personligt foretrækker jeg typisk en temperatur omkring 14-16 grader). Det skal dog siges, at det IKKE var nogen dårlig vin, og den bør drikkes til mad.
Så kommer turen til de røde.
Vi startede med Todoroff Teres Mavrud. En lidt anderledes smag. Alle var enige om, at denne vin enten skulle dekanteres eller skænkes med iltningsprop. Vi glæder os til at smage denne vin igen, hvor den er blevet dekanteret.
Efter et par andre vine, kom turen til Todoroff Teres Merlot.
Alle var enige om, at dette var aftenens bedste vin. Beskrivelsen af vinen hos Eventyrvin kan vi tilslutte os.
Aftenens sidste vin var Todoroff Teres Cabernet Sauvignon. Atter en gang. Aftenens bedste vin.
Beskrivelsen fra Eventyrvin kan vi også denne gang tilslutte os.
Da jeg også er med i en anden vinklub, har jeg derfor besluttet, at vi også i denne klub skal have en aften med vin fra Bulgarien.
Med venlig hilsen
Bjarne Jelsborg





Her kan du se en halv times TV udsendelse fra filosoffen og TheArtGallery´s & Eventyrvin`s fernisering den 25.11.14 hvor vi b.la. taler om Vasil Petrov og ser på nogle af hans fantastiske malerier og smager på vin fra Todoroff i Bulgarien.

http://vimeo.com/113258701
 

Om Todoroff-vine:

"... et sortiment af rødvine i verdensklasse." 
Jancis Robinson, den verdensberømte oeno-journalist, i en artikel d. 28. juni 2003 i Financial Times.

“Generelt ligger hele Todoroffs sortiment på et højt teknisk og kvalitetsmæssigt niveau. Todoroff er strømpilen for Bulgarien, og de giver en god indikation for, hvor langt man kan nå i fremtiden.”
Rolf Madsen, 28 april, 2007



Mad & vin

 

Todoroff er kvalitetsvin fra Bulgarien

Todoroff er kvalitetsvin fra Bulgarien

tir, 21/03/2006 - 09:53
 

 

Merlot'en vil jeg være stolt af at sætte på bordet, når der kommer gæster

 

93 kr. for en flaske vin fra Bulgarien er mange penge, hvis ikke der er topkvalitet i flaskerne. Det var mit umiddelbare udgangspunkt, da jeg gik om bord i to vine fra Todoroff Wine Celler, som markedsføres i Danmark af tidligere Vinum Bulgaricum ((indsat) idag http://www.eventyrvin.dk/). Det drejer sig om vine i serien Terres lavet på henholdsvis Mavrud og Merlot og begge fra årgangen 2003, hvor der er lavet 17.300 flasker af hver drue.

Uha, jeg har meget dårlige erfaringer med Mavrud-druen, som i mit univers næsten er på linje med min hadedrue nr. 1, Pinotage fra Sydafrika. Det kommer sikkert fra sidste århundrede - et sted i 70'erne - hvor jeg i en eksperimenterende periode kom til at købe bulgarske vine hos Irma. Jeg husker ikke årstallet, men jeg husker ganske tydeligt Mavrud-druen, som var en vederstyggelig oplevelse. Hård, kantet og med en grønt præg. Et fantastisk middel til ukrudtsbekæmpelse om sommeren eller glatførebekæmpelse om vinteren.

Med en sådan bagage skal der en del til at få øjenbrynene til at løfte sig, men det skete faktisk med Todoroffs Mavrud. Et flot glas vin med en vidunderlig duft. Det er en dejlig ren vin, som laver imponerende gardiner i glasset. Den er dybrød i farven og middelkraftig. Skulle jeg have en lille anke mod vinen, så er det, at den kan virke en lille smule spids i finalen, hvis den ikke har fået luft nok.

Jeg kan bedre lide Todoroffs Merlot. En elegant vin med rundhed, fylde og totalt uden skarpe kanter. Derudover en tæt smag af mørke bær. Den minder en smule om chilenske kvalitets-merlot'er, men er alligevel sin helt egen. En vin, jeg vil være stolt af at sætte på middagsbordet, når der kommer gæster. Hæld på karaffel, og lad gæsterne gætte, og der vil sikkert blive løftet et par øjenbryn, når Bulgarien nævnes som vinland.

Jeg er ikke nogen mester i den bulgarske nationalsang, men jeg må jo til det, for Merlot'en skal have 96 point og varme anbefalinger med på vejen. Mavrud'en må nøjes med 93 point, men det er da også flot for en vin lavet på den bulgarske nationaldrue.

Vinkøleren

Niel & Jensen har udviklet en ny måde at afkøle din vin på. Niel & Jensen tænker primært på at der skal være tale om nydelse, når det handler om at indtage en god vin. Vinkøleren er skabt i et smukt og elegant design i stål og plast og der er blevet kælet for detaljerne. Denne vinkøler gør det nemt og elegant, at bevare vinen afkølet med den helt rette temperatur, så har du en ubeskrivelig smagsoplevelse, som er unik. Designet er skabt som en elegant skænkeprop med indbygget køleellement. Kølebeholderen fyldes med vand og kommes i fryseren. Vandet i kølebeholder fryses nu til is og skænkeproppen skrues på kølebeholderen. Niel & Jensens vinkøler er nu klar til at afkøle din vin.

en fin repræsentant fra bulgarien

en fin repræsentant fra bulgarienTodoroff Gallery, Muskat 2005
* * * * * *

Pris: 93 kr.

Bulgarien er et af de vinlande i Europa, som i denne tid oplever en voldsom opblomstring. Bemærkninger om de rædsomme bulgarske landvine ryger formentlig snart samme vej som Skoda-vittighederne. For ligesom med nævnte østeuropæiske bil har kvaliteten på bulgarske vine taget et kvantespring opad.

Muskat-druen kender vi især som den søde dessertvin-drue i de franske og italienske udgaver. Men i Bulgarien er det tit lige omvendt, og i denne hvide og krystalklare sag fra Todoroff er druen knastør.

Der er friske urter i smagen, men vinen afslutter lige lovlig syrligt. Dog alt i alt en fin repræsentant fra et ”up and coming” vinland.